lauantai 20. lokakuuta 2012

Punainen Keskusta ja Great Ocean Road

jaahas

Alice Springsissä ollessani tottakai piti käyä tsekkaamassa kuuluisa Uluru. Siispä varasin kolmen päivän reissun jossa kierrettiin Kings Canyon, Kata Tjuta ja Uluru. Aamulla tuli noutaja klo 6 ja kiva pieni 5h tunnin automatka alko. Het alkuun selvis että edessäni istuva tyttö on Suomesta, mistäs muualta, ja AuPairina Brisbanessa. Annan kanssa rupatellessa ajomatka sujukin oikein kivasti. Puolen päivän aikaan oltiin Kings Canyonilla ja ensmäinen ja kaikkein rankin patikointi/kävely/retkeily/urheilu mikälie osuus oli edessä. Ensmäisenä heti hirvittävä määrä portaita että päästiin kanionin päälle. Sen jälkeen se olikin ihan mukavaa, kattella hienoja maisemia ja kuulla kaikkee jännää kasveista ja historiasta.

Kanionilta ajettiin lerintäpaikalle keskelle ei mitään, notski pystyyn ja ruuanlaittoon. Masut kun oli saatu täyteen niin swagit esille ja eikun unta palloon. Vähän rapsakkaahan se oli varsinkin kun oli maailman halvin makuupussi, mutta kivasti selvisin. Aamulla leiri kasaan ja kohti Kata Tjutaa. Siellä kierrettiin valley of the winds walk. Oli taas paljon hienoja maisemia ja vähän vähemmän portaita. :) Kävelyn jälkeen mentiin käymään uimassa, ja sitten suuntana oli kulttuurikeskus Ulurun juurella. Ja nähtiin siis ensi vilasut kuuluisuudesta. Iltapäivästä päästiin itseasiaan ja käveltiin lyhyt mala-walk Ulurun juurella. Iltapala nautittiin katselemalla Ulurun auringonlaskua. <3 Sitten bilebussi suuntasi leirintäpaikalle jossa pääsi lämpimään suihkuun!

Viimesen aamun herätys oli 4.30. Kamat pikaisesti kasaan ja kohti Ulurua ja katsomaan auringon nousua. Kun sitä oli riittävästi ihasteltu mentiin kiertämään koko komeus. 10 km on kävelyreitti Ulurun ympäri. Ite kivi on ympärysmitaltaan vaan jotain 8km mutta koska siellä vielä vietetään seremonioita ja muita joissain kohtaa kävelytie menee aika kauaskin kivestä että ne saa siellä olla rauhassa. Kun oltiin kivi kierretty katteltiin miten jotkut hullut haluaa sinne kiivetä. Lapset kiipes läpökkäissä! Porukkaa on kuollu sinne ja se on oikeesti tosi jyrkkä, en tajua miten ihmiset päästää lapsiaan sinne...

Kotimatkalla pysähdyttiin farmilla jossa oli kameleita, ja käytiin kameliajelulla! Oli hauskaa vaikka se kestikin ehkä 2minuuttia. :D Ja niillä oli lemmikki dingo! Perillä oltiin  5 aikaan ja puoli kaheksalta oli treffit baarissa. Retkiläisille oli tarjouksessa kenguru burgeri, joten pitihän se testata. Ja oli hyväää!!! omnomnomonnom

Vietin Alice Springsissä vielä vajaan viikon, koska päätin kokeilla kuuluisaa The Ghan junaa, joka kulkee vaan kerran viikkoon :/ Niinpä sitten torstaina puolen päivän aikaan siirryiin junalle ja löysin jopa oman istumapaikkani (oli muutama vaunu enemmän kun VRllä). Juna oli vajaan tunnin myöhässä (tuli kotonen olo) mutta kun penkit oli aikas mukavat ja jalkatilaakin jopa enemmän ku tarvii, ni mikäs siinä. Ja kun on varannut muutenkin 24h junassa istumiseen ni ei tunti tunnu enää missään. :) Junassa kivasti kuulutettiin aina kun oli jotain kattomisen arvosta. Välillä se pysähty randomisti pitkäkskin aikaa keskelle eimitään, mutta ehkä se on parempi niin kun että se hajoo oikeesti jonnekkin jumalanseläntaa.

Adelaidessa  hengasin junassa tapaamani saksalaisen tytön kanssa ja samaisen kanssa saatiin relokaatio auto Melbourneen. Saatiin muutama saksalainen poikakin mukaan! Siispä maanantaina haettiin hervottoman kokonen asuntoauto ja eikun matkaan! Kolmessa päivässä käytiin luonnonpuistossa kattelemassa vesiputouksia, nähtiin majakoita ja koaloita ja ajettiin rauhassa Great Ocean Road. Paljon hienoja maisemia ja tosi ihana kapee kiemurainen tie meren rannalla! Välillä oli vähän jännää ajaa väärällä puolen tietä aivan liian isoo autoo aivan liian kapeella ja kiemuraisella tiellä. Tokana päivänä oli vähän tuulista, mutta muuten sääkin suosi! Suunnittelin että joskus kun oon rikas tai Samppa on rikas ajettais sen kanssa moottoripyörillä GOR. Olis niiiiin siistiä!

Nyt oon siis Melbournessa Balilla tapaamani Leannan perheessä. Näillä on aivan ihana koti ja aivan ihana perhe. Vanhin 14v Oscar toimi mulle ekana päivänä oppaana ja kierrätti mua keskustassa. Toinen Balinainen Leanah tuli illlalliselle ja käytti meitä jälkkärillä frozen yogurt paikassa. Oli omnomnom! Eilen shoppailtiin Leannan kanssa ja löysin superhalvat ja ihanat Converset! Käytiin myös eureka towerissa kattelemassa maisemia ja seisomassa ohuen lasin päällä 250m korkeudessa. Päästiin myös seikkailun makuun kun auto oli hinattu pois... heh..

Tänään suuntaan lapsenvahdiks Leanahille :) Tämmöstä jännää siis tälläkertaa.. Vielä ei tietoo jatkosta. Ehkäpä seuraava etappi on Tasmania!

3 kommenttia:

  1. Uuuh! Jännää!
    Miksi auto hinattiin pois?? :o

    VastaaPoista
  2. Koska parkkeerattiin paikalle josta hinataan pois klo 3.30... :D Lunastus makso 330 ja ikkunassa oli parkkisakko pysäköinnistä hinausalueelle 140... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi voi... seikkailun makuapa hyvinkin :) Jaoitteko sakon kahtia?

      Poista